Skip to main content

Blog

Vertraag

Vertraag

De samenleving blijkt nogal hoge verwachtingen van je te hebben! Dat je je hele leven gelijkmatig kunt functioneren, dat het leven maakbaar is, dat perfectie mogelijk is en dat het ook nog vanzelfsprekend is om constant te genieten. Natuurlijk zorgt dit voor frustratie en teleurstellingen. Dan ga je jezelf voorbijlopen!

Niet haalbare verwachtingen en idealen worden dan knelpunten, zo zegt de Raad van Volksgezondheid en Samenleving! Het is dan ook niet voor niets dat je een toename van burn-outs met name onder jong volwassenen en 40-ers ziet. Het wordt moeilijk alles helder te zien. Dan wordt het tijd even stil te staan. Voordat je lichaam en geest het begeven. Vertraag je leven!

Leer je lichaam slenteren, drentelen, slow walking… hoe je het ook wilt noemen, maar probeer dus te vertragen. Dit heeft weer een gunstig effect op je mentale gezondheid.

Waarom zou je eigenlijk ook niet je wandeltempo omlaag schroeven? Er bestaat zelfs een World Sauntering Day (ook wel vertaald als de Internationale Dag van het Slenteren of Wereld Drenteldag), deze werd al in 1979 in het leven geroepen. Het zal een andere mindset dan je gewend bent vragen, maar probeer het eens!

Langzaam wandelen is tevens een soort meditatie. Je kunt je makkelijker focussen op je lichaam, omdat je in beweging bent en je gedachten niet alle kanten kunnen opvliegen. Daarnaast kun je ook veel meer om je heen kijken en dus veel meer zien! Luister eens naar de geluiden om je heen. Welke vogels hoor je? En kun je deze vinden?

Met slenteren geef je ook meer aandacht aan jezelf. Niet alleen om te zien wat er om ons heen gebeurt, maar ook wat dat met ons gevoel en onze emoties doet. Je blijft makkelijker in het hier en nu.

Ook fysiek vergroot slenteren je zelfbewustzijn.

Hoe zet je jouw voeten neer, voel dit eens. Bovendien ook een mooie manier van aarden!

Boek een gratis kennismakingsgesprek!

Hollewal 71
1791 GH Den Burg, Texel

Btw nr. NL004585445B09    

KvK nr. 88337723