Skip to main content

Blog

Het leven is een cadeautje

Zie het leven dat je ontvangt bij je geboorte eens als een cadeautje, een heel mooi kostbaar geschenk. Een cadeautje waar je heel goed voor mag zorgen, het met je liefde mag koesteren.

Tegelijkertijd is het leven als een open uitnodiging om te creëren, te transformeren en te omhelzen. Als we ons leven beginnen staan we voor een leeg schilderdoek. Tegelijkertijd is het ook al een meesterwerk. Mooi toch?

Elke uitdaging die op je pad komt geeft je een stuk gereedschap om veerkrachtiger te worden.

Je angsten zijn stapjes naar meer vertrouwen.

Zie en voel dat je leven een viering van dit cadeautje is dat je bij de geboorte hebt ontvangen.

Hoe ga jij met dit cadeautje om? Hoe pak jij het cadeautje uit?  Hoe ga je in het leven staan?

Van nature kun je een positieve levensinstelling hebben, maar kunt dit ook zeker trainen!

Een positieve levensinstelling betekent dat je veerkrachtig bent. Het zorgt ervoor dat je op slechte momenten positief blijft denken. Je bent ook flexibeler als er dingen in je omgeving veranderen. Je bent meer oplossingsgericht.  Hoe reageer je op wat er op je pad komt?

Bedenk dat je altijd een keuze hebt.  Een waanzinnig voorbeeld hiervan is Edith Eger. Zij heeft de meest verschrikkelijke dingen meegemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog, waaronder Auschwitz overleven en juist zij schreef een boek over de keuze die je altijd hebt (The Choice).

Vechten tegen tegenslagen helpt niet. Die zijn er nu eenmaal. Dus acceptatie is stap 1. Dat vergt moed, het betekent de realiteit onder ogen zien. Natuurlijk willen we allemaal dat het leven leuk is, het liefst altijd…. Maar niets zo veranderlijk als het leven.

Jouw cadeautje is een prachtig geschenk. Het geeft je de mogelijkheid om te leren en dat geweldige meesterwerk te worden dat je al in je draagt.

Boek een gratis kennismakingsgesprek!

Hollewal 71
1791 GH Den Burg, Texel

Btw nr. NL004585445B09    

KvK nr. 88337723